In ultima perioada, la orice eveniment in aer liber am merge, daca ne atintim privirea catre cer este imposibil sa nu observam o masinarie care zboara deasupra noastra. Evident, nu este nicio nava cosmica, ci doar o drona; asa ca nu iti face griji, este pasnica!
Probabil ca unii dintre voi cunoasteti deja atributiile unei drone, insa recomandam articolul atat pentru cunoscatori, cat si pentru abia initiati.
Initial, dronele au fost concepute de catre americani, in scopuri militare; in prezent, ele sunt folosite in viata de zi cu zi, fiind considerate una dintre cele mai performante tehnologii de care dispunem la ora actuala. Practic, vorbim de aparate de zbor care nu au nevoie de pilot, fiind controlate din exterior cu ajutorul unor telecomenzi. In plus, dimensiunile reduse, greutatea si modul de alimentare reprezinta aspecte esentiale care diferentiaza dronele de aparatele clasice de zbor.
Ceea ce este foarte interesant la drone este faptul ca utilizarea lor presupune impunerea unor anumite norme legale. De exemplu, este interzisa folosirea lor in preajma spatiilor militare sau aeriene si, desigur, nu este permisa patrunderea pe domeniile private, pentru a nu incalca, astfel, dreptul la un spatiu privat. Trebuie pastrata o distanta sigura fata de cladiri, vehicule si persoane din mediul inconjurator. Drona nu trebuie sa depaseasca o anumita greutate (cel mult 15 kg) sau altitudine in timpul zborului (100 metri inaltime). De asemenea, persoana care controleaza drona trebuie sa fie atenta in mod constant la activitatea dronei, chiar daca zborul ei este programat in avans si nu este controlata in timp real.
Intr-adevar, dronele sunt, in general, utilizate in scopuri civile, de catre administratiile publice, fortele de securitate publica (politia, pompierii, protectia civila), institutiile de cercetare, profesionistii in constructii sau agricultura si jurnalisti. Cu toate acestea, utilizarea acestor gadgeturi uimitoare a luat amploare, fiind folosite de un numar impresionant de oameni pentru imortalizarea profesionista a imaginilor din diverse unghiuri – in ziua de azi, majoritatea cameramanilor detin si o drona, pentru a realiza filmari mult mai interesante, care sa capteze si mai multi invitati la urmatoarele evenimente.
Probabil ca o drona poate parea o pierdere de bani, insa, folosita in locul si la momentul potrivit, ea se transforma intr-o investitie de durata, care aduce profit. Desigur, vorbim din punct de vedere civil. Cererea este din ce in ce mai mare pe piata autohtona in momentul de fata, insa oferta nu este inca atat de satisfacatoare pe cat ar trebui sa fie, astfel incat sa multumeasca toti doritorii. Fii tu unul dintre aceia care dau startul unui trend, nu astepta ca nimeni sa nu mai fie impresionat de existenta unei drone la evenimentul la care participa.
Verifica oferta noastra si profita de reducerile pe care ti le oferim! Nu mai sta pe ganduri, marii inovatori au intotdeauna curajul sa incerce lucruri noi!
Lasa un comentariu